Ramon Maria Jounou (Manresa, 1954) va guanyar ahir la 84a edició del Concurs-Exposició d'Artistes Manresans, un certamen organitzat pel Cercle Artístic de la capital bagenca que va aplegar quaranta-quatre participants. D'aquesta manera, el pintor va obtenir el dret a ser el protagonista d'una exposició a l'Espai 7 del Centre Cultural el Casino al final d'aquesta tempora-da. Francesc Serra es va endur l'accèssit per una escultura que porta per títol Peixos.

Després d'aconseguir l'honorífica segona posició l'estiu passat, rere l'aleshores triomfador Josep Manuel Rigat, Jounou va donar ahir un salt endavant i va obtenir la primera plaça amb l'obra Brou. La peça és una particular natura morta amb una olla recoberta amb un embolcall transparent, una tapa a sobre i un os al costat. "Jo dic que pinto el que es feia fa cent anys, però amb uns altres elements", va apuntar l'artista.

Jounou ha estat l'autor de cinc cartells de la Festa Major de Manresa, els dos darrers dels quals els dels anys 2011 i 2013. Grafista, interiorista i responsable de la imatge corporativa de Caixa Manresa durant quinze anys, també és un reconegut escultor amb tres peces a la via pública. La seva obra es pot veure en l'obra dels Gegants a la plaça Europa, la que ret homenatge a Lluís Companys a la plaça del mateix nom i la commemorativa de les Homilies d'Organyà a l'avinguda Universitària.