Imitador del foc. Aquest és el títol de l'exposició dedicada a Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, 1913-El Brull, 1938) que avui s'inaugura al Casal de l'Església de Manresa. La mostra, que comissaria el manresà Josep Camprubí, es va inaugurar a final del 2011, -avançant-se al centenari del naixement del poeta-, al col·legi major Ramon Llull (on Rosselló-Pòrcel va residir quan va viure a Barcelona), i des de llavors ha itinerat per diferents localitats catalanes, entre les quals Igualada i Navarcles.

A Manresa, la sala polivalent del Casal de l'Església (c/ Era del Firmat, 1-3) s'estrenarà per primer cop com a espai expositiu des de la seva inauguració, el 2004. Com ahir explicava mossèn Joan Aurich, director del Casal de l'Església, la sala està oberta a les entitats "com a espai cultural" per a una ciutat mancada d'espais expositius. La sala, explica mossèn Aurich, pot passar desapercebuda perquè no és a peu de carrer: està situada al soterrani del casal. L'accés es fa, habitualment, des de l'interior.

Que Maria del Mar Bonet actuï a Manresa diumenge, l'endemà de la inauguració de l'exposició dedicada a Rosselló-Pòrcel, no és una casualitat. Com explica el comissari de la mostra, Josep Camprubí, "la voluntat sempre ha estat fer coincidir l'exposició amb els recitals" de la cantant mallorquina, tal com es va fer a Navarcles el mes de maig passat, i ara, a Manresa. L'artista, que sempre ha reivindicat al llarg de la seva carrera l'obra d'un autor a qui només se li comptabilizen 56 poemes, presentava l'any passat Fira encesa, un disc homenatge a Rosselló-Pòrcel. Demà, al Kursaal (18 h), Bonet, amb Dani Espasa, posaran música als poemes de Joan Vinyoli, de qui Rosselló-Pòrcel, l'any 1937, va impulsar la publicació de Primer desenllaç.