Quan falten dues setmanes per a l'inici de la dissetena edició, la Fira Mediterrània de Manresa ja té ocupats tots els estands de la llotja professional (de disseny bagenc i situada al Museu de la Tècnica); i ha exhaurit les entrades de Txarango i les places ofertes al Firaescoles, les sessions adreçades a les escoles i instituts del Bages.

Txarango actuarà la nit de divendres 10 d'octubre a la sala Stroika (en el Circuit Estepa), amb els bagencs Kòdul i amb un dels plats fort d'enguany, els DJ britànics Addictive TV i la seva proposta de fusió electrònica amb sons ancestrals, gràcies a les preses de vídeo enregistrades a més de 100 músics de tot el món. Aprofitant la seva coincidència sobre els escenaris, Txarango farà una petita col·laboració amb Addictive TV. A més, el duet britànic protagonitzarà una actuació de petit format el dia abans, dijous 9 d'octubre, a El Sielu (01 h) en la festa de benvinguda que la fira ofereix a públic i professionals.

3.100 alumnes de 22 escoles

Les sessions dels cinc espectacles que la fira ha programat dins el Firaescoles, adreçades a les escoles i instituts del Bages, també són ocupades al 100% per 3.091 alumnes i acompanyants, de 22 centres diferents. Els espectacles del FiraEscoles són Enciclopèdia baixeta de la nit, de 2princesesbarbudes; El Petit Príncep, de N54 Produccions; Baboo Experience, d'Imaginart; Alice, de Thomas Noone Dance; i Escrivents 2.0, de Tramoia Produccions Culturals. La Fira Mediterrània va rebre propostes per participar al Firaescoles d'un total de 5.351 alumnes.

Fins al 30 de setembre, el mercat manresà ofereix descomptes per a la compra de les entrades, que es poden adquirir a les taquilles del Kursaal, per telèfon (93 8 72 36 36) i al web de la Fira Mediterrània (www.firamediterrania.cat). Les entrades dels concerts de la sala Stroika es venen a Sibelius, Solans, Cal Manel, Ítaca i al web www.stroika.cat.