Música electrònica, cinema i poesia conqueriran demà a 2/4 de 8 del vespre l´espaiós atri de l´església de Sant Francesc de Manresa, habilitada per acollir una performance artística en un llenguatge plenament contemporani que explorarà les interseccions entre sagrat i profà. El muntatge ha estat titulat Nova Església.

L´espectacle és el fruit del premi Tendències de Regió7, que va oferir al cineasta manresà Joan Villaplana i al dúo berguedà Polinèsia la performance de demà.

La filosofia del premi és fer visibles nous talents. La seva mecànica l´engega un jurat constituït pel diari, i del qual en aquesta tercera edició van formar part Joan Morros, Àngels Serentill, Jordi Basomba, Joan Cayuela, David Torras, Pep Espelt i Marc Marcè. El grup va concebre la idea d´unir cinema, text, plàstica i música electrònica a Sant Francesc i va fer-ne la proposta a Villaplana, al duo Polinesia i a la companyia de circ La Crica, que va declinar la proposta. Villaplana i Polinèsia han desenvolupat el concepte amb plena llibertat i han concretat l´acció que presentaran demà.

L´atri ha estat condicionat amb dues grans pantalles que ocupen completament les parets laterals. Al mig s´hi instal·laran els tres projectors que ompliran d´imatge tot l´espai i l´instrumental electrònic de Primo Gabbiano (alter ego d´Antonio Clavijo), que interpretarà en directe la música que s´aparellarà amb les imatges. Gerard Vilardaga hi aportarà la dimensió literària.

El muntatge ha estat possible gràcies a la col.laboració del servei de manteniment de l´Ajuntament de Manresa i del servei tècnic del Kursaal.

El públic, amb entrada lliure, podrà integrar-se en el muntatge ocupant la part disponible de l´atri i seguir-lo pels grans finestrals reixats que generen una intensa transcisió entre l´església i l´espai públic del barri antic.