Súria, i en concreta la seva estació de mercaderies de Ferrocarrils de la Generalitat, va ser l´escenari de la darrera jornada de rodatge de la pel·lícula ´Incidencias´, dirigida per José Corbacho i Juan Cruz. Els dos coneguts directors van encapçalar un equip format per prop d´una cinquantena de persones que va filmar diferents escenes de la pel·lícula durant la nit del diumenge al dilluns 14 i 15 de desembre.

La idea de la pel·lícula es basa en un guió original de Jaime Bartolomé que va guanyar el premi Ciudad de Segovia. L´argument se situa en la nit de cap d´any: l´últim tren de la ruta Barcelona-Madrid viatja amb catorze persones i s´atura sense causa aparent en un paratge solitari. La inquietud i la desconfiança s´imposen entre els passatgers i provoquen que el tren es converteixi en una olla de grills que farà treure el pitjor de cadascú.

Per a la filmació de les escenes de l´estació de Súria va ser necessari recrear l´ambient hivernal de l´argument amb el suport de canons de neu artificial.

´Incidencias´ compta amb la participació de coneguts actors i actrius com Lola Dueñas, Aida Folch, Carlos Areces, Ernesto Alterio, Toni Acosta, Nuria Gago, Rubén Ochandiano, Roberto Alamo i Miki Esparbé, a més de les col·laboracions especials d´Imanol Arias i Rossy de Palma.

Aquest serà el tercer llargmetratge de José Corbacho i Juan Cruz, després de les exitoses ´Tapas´, premiada al Festival de Màlaga, i ´Cobardes´. José Corbacho també és molt conegut per la seva trajectòria com a actor de teatre, cinema i televisió.

El film és una producció de Filmax que compta amb la participació de TVE, la col·laboració de Televisió de Catalunya i Orange, i el suport de l´Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat. El rodatge, iniciat a començaments de novembre, s´ha desenvolupat a diferents localitzacions de Barcelona i l´Hospitalet de Llobregat.