Manresa es va sumar a la celebració del Dia Mundial de Teatre amb un intens programa de deu actuacions ininterrompudes, d'unes tres hores de durada, a càrrec de diversos grups amateurs del Bages. Només una cinquantena de persones van assistir en total a les representacions, repartides entre el carrer del Balç i la sala Els Carlins.

La principal novetat de la celebració d'enguany, que a Manresa va tenir lloc el vespre de dissabte, va ser el nou espai del carrer del Balç, que es va transformar en un escenari improvisat. Diversos racons de l'entorn medieval van acollir quatre micromuntatges, de deu minuts cadascun, que es van representar dues vegades, davant de dos grups d'unes vint persones.

La peça La confessió al col·legi dels 50, del Grup de Teatre Centre Parroquial de Monistrol de Calders, va ser la primera representació amb què van topar els espectadors. El muntatge equipara el ministre Wert amb els capellans del franquisme a través d'un text que divaga entre la relació del teatre i la vida. A continuació, el Grup Teatral Casal Familiar Recreatiu de Manresa va abordar els dietaris íntims de Franz Kafka i Sándor Márai. Uns metres més enllà, membres de l'Agrupació Cultural i Recreativa de Fals van oferir un esquetx de Pedra de tartera, de Maria Barbal, i una lectura dramatitzada de Papasseit. Finalment, a les acaballes del carrer del Balç, sota una volta de pedra, es va representar una escena de La Rambla de les Floristes, de la mà de l'Agrupació Teatral i Cultural de Castellbell i el Vilar.