El Festival de Música Antiga dels Pirineus incorpora la localitat de Sant Llorenç de Morunys a la llarga relació de poblacions que acolliran els concerts del certamen entre els dies 3 de juliol i 30 d'agost. El Solsonès s'afegeix així a les altres comarques de la Catalunya Central que formen part d'una iniciativa que arriba al seu primer lustre de vida: el Berguedà hi aporta Avià, Bagà, Berga i Guardiola; de la Cerdanya hi són Alp i Puigcerdà; i de l'Alt Urgell hi haurà la Seu i Estamariu. A més, es farà una actuació al refugi Niu d'Àliga, en un cim muntanyós on conflueixen els municipis d'Alp i Bagà.

Plenament consolidada com una de les principals propostes culturals de l'estiu als Pirineus catalans, el Festival de Música Antiga tindrà enguany 26 seus (a més de la vetllada al Niu d'Àliga), quatre més que en l'anterior edició, i una oferta de 48 concerts, que superen en onze els que hi havia en cartell l'any passat. De les 15 formacions musicals del 2014 es passa a les 18 d'enguany. Al marge d'aquests increments, l'altra novetat del cinquè FeMAP és la internacionalització, amb l'entrada de la població francesa de Bourg-Madame en el programa.

El prestigiós Quartet Casals donarà el tret de sortida del festival el 3 de juliol (21 h) al claustre de la Catedral de la Seu d'Urgell. Abel Tomàs i Meeshun Hong (violins), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel) interpretaran obres de Bach, Mozart i Beethoven en una actuació que es repetirà l'endemà a l'església de Sant Domènec de Puigcerdà.