El conte il·lustrat predomina en el catàleg de La Patumaire Edicions de cara a la diada de Sant Jordi. Cinc de les vuit novetats del segell berguedà estan destinades al públic infantil, amb temàtiques ben diverses, des de l'obra de Gaudí fins a l'estima pels animals, i en alguns casos amb part de la recaptació amb finalitats benèfiques.

Un dels símbols arquitectònics de la comarca del Berguedà són els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet, una fantasia de l'autor de la Sagrada Família que el Marc i el Pol apropen als petits lectors en el llibre En Gaudí visita la Pobla de Lillet. Els dos protagonistes del relat, il·lustrat per Ferran Costa, s'endin-sen en l'herència del geni a la vall de Lillet, que també inclou el xalet de Catllaràs.

Alba Noguera signa el text i el dibuix de La nena que estimava els goril·les, una història d'amistat entre una nena, la Lucy, de 8 anys, i un petit goril·la que traslladen al refugi d'animals al qual ella s'adreça cada tarda. Quan l'animal estigui curat, s'hauran de separar, però la Lucy perseverarà per retrobar-lo. Una part de la recaptació que generi la venda del volum es destinarà al projecte Ajuda'l a créixer, de la Fundació Pere Tarrés.