Ple absolut ahir al vespre a la Llibreria Papasseit de Manresa. Prop d'una cinquantena de persones van assistir a la presentació del segon poemari de Sònia Moya (Cerdanyola del Vallès, 1981), titulat Plutó (Témenos, 2015). L'autora va llegir alguns dels textos del flamant recull, guardonat amb el 30è premi Mn. Narcís Saguer de poesia.

Moya, professora de l'institut Lacetània de Manresa, va comptar amb la presència de l'escriptor Llorenç Capdevila, encarregat d'introduir l'acte, i del músic Pau Ruiz, que va tocar la guitarra durant el breu recital, en el qual van escoltar-se poemes representatius com Pedaç, Apostesia i Planeta orfe.

El poemari Plutó s'estructura en tres parts, com ja va fer l'autora en la seva opera prima Gramàtica de l'equilibri (Galerada, 2010). Desencant obre el llibre amb una oda a la infantesa i cert accent de melangia davant la màgia perduda. L'esperpent marca l'equador de l'obra amb versos sobre la dignificació dels defectes i l'acceptació d'un mateix, sota els ressons de Valle-Inclán. Finalment, Insuficiència respiratòria tanca el text amb una crítica als que "imposen un ritme de vida asfixiant", tal com va descriure la mateixa autora.