Macedònia publica aquesta setmana un nou disc, el tercer de l'actual generació de noies que passa per la formació, titulat 'El món és per als valents' en homenatge a un nen amb paràlisi cerebral. Conèixer en Joan és una de les moltes experiències de vida que les Macedònia celebren haver viscut gràcies al grup, perquè les ha "fet créixer" i "descobrir una nova dimensió" en moltes coses. La Sara, l'Irene, la Paula, la Maria i la Carlota han intervingut com mai en l'elaboració de les cançons del nou disc, expliquen orgulloses, i ja estan impacients per presentar-les, diumenge vinent, al Festival Strenes de Girona, on han de fer dos concerts perquè les entrades del primer van volar a taquilla.

La gira de presentació de 'El món és per als valents', arrencarà aquest diumenge al Teatre Municipal de Girona, dins del Festival Strenes. Prova de la popularitat de l'actual generació de cantants de Macedònia és que les entrades per aquest concert es van exhaurir molt ràpidament, tant, que l'organització del festival va decidir afegir un segon passi -el mateix diumenge- per satisfer la demanda.

Així doncs, el bateig del nou disc serà amb un doblet, una estrena que la Sara, l'Irene, la Paula, la Maria i la Carlota esperen amb ganes, segons han manifestat en una entrevista amb l'ACN. L'indústria musical del directe ha reconegut a Macedònia com la millor proposta musical familiar de l'any 2014, i elles no volen baixar el llistó.

Per això expliquen que estan assajant molt per al debut, repassant cançons i coreografies, com la que han utilitzat al videoclip de 'Dancing sandàlies', fent un homenatge al 'K-pop', un estil musical popular als països asiàtics però desconegut a casa nostra. La coreografia va ser ideada per Goretti Garcia, una cheerleader del Barça de bàsquet.

En aquest nou disc les Macedònia s'han sentit més protagonistes que mai de tot el procés. Si amb 'Flors' (2013) van començar a portar les cançons "al seu terreny", en aquest tercer àlbum que publiquen la participació ha estat encara més gran. La Sara comenta que ara han portat "les seves propostes" a l'estudi de gravació, i s'han sentit còmodes per canviar melodies i fer-se "seves" les cançons. La Maria afegeix que gràcies a això, i al bagatge d'uns quants anys a la formació, han sortit unes melodies que arrisquen més perquè, diu, "s'hi han atrevit".

Les cinc integrants del grup estan d'acord que les vivències que han experimentat amb Macedònia les han "fet créixer" personalment. No és una cosa amb la que s'havien parat a pensar abans d'apuntar-se a aquesta aventura, assumeix la Maria, però ara totes ho destaquen com un dels grans aprenentatges que han fet. "Hem descobert com una nova dimensió en moltes coses", diu, més enllà de la música. Els valors, afegeix l'Irene, com la "valentia" que els va ensenyar el Joan (el nen amb paràlisi que van conèixer i a qui han dedicat el nom del disc), o el treball en equip, en són exemples.

El seu pas per Macedònia va començar el 2012 i culminarà el 2016. És a dir, que a les cinc noies els hi queda un any llarg de vivències amb el conjunt juvenil. Tot i això, sembla que ara com ara estan molt centrades en l'estrena del seu nou disc i no volen parlar gaire del futur. "Encara ens queda lluny", justifiquen.

Les anteriors components de Macedònia (2008-2012) acaben de crear el conjunt Gel, amb el qual han enregistrat un disc. Preguntades per si es veuen seguint els passos de les seves predecessores quan acabin aquesta etapa, no descarten res. "Sempre volem fer coses noves, i a totes ens encanta la música així que en seguirem fent, però no sabem si ho farem juntes o no", resumeix amb naturalitat la Sara.