El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, que se celebrarà del 30 d'abril al 10 de maig a l'Auditori Soler i Mas i a la Creueta, homenatjarà enguany els veterans directors Pedro Olea i Cecilia Bartolomé, dels quals es projectarà La conspiración i Lejos de África, respectivament. El Clam arriba a la dotzena edició amb el tema de la fraternitat com a eix vertebrador. Enguany es presentaran 35 pel·lícules de 15 països i, a banda dels homenatjats, tindrà, també, la presència de l'actor Emilio Gutiérrez Caba, que participarà en el clausura del festival i de diferents productors, actors i directors que prenen part en el certamen: l'igualadí Paco Poch, productor del documental Cartas a María; Eva Giménez, protagonista del documental El reto de Eva; Laureano Clavero, director de la pel·lícula 1.544 km hasta casa; Oriol Martínez, director del film Glance-up; Amparo Mendo, directora del documental The ealing notes; i Ilària Gambarelli, directora de la pel·lícula Ti offro da bere.

A concurs, el festival projectarà 8 llargmetratges inèdits a les sales catalanes: l'espanyola Huídas, de Mercedes Gaspar; De Nieuwe Wereld, de l'holandès Jaap van Heusden; 1.544 km. hasta casa, de l'artgentí Clavero; la xilena Después de sarmiento, de Francisco Mázquez; la italiana Ti offro da bere; l'argentina German últimas viñetas, de Cristian Bernard, Flavio Nardini i Federico Sosa; la tailandesa The Last executioner, de Tom Waller i l'espanyola, The healing notes, d'Amparo Mendo). També, 14 curts i, a la programació complementària, 12 films inclosos en la secció Pantalla oberta (una selecció de pel·lícules amb una escassa difusió comercial) i 3 projeccions més en la programació per als més joves (amb Camino a la escuela i Glance-up, que també es veuran a Pantalla Oberta). Enguany, el Clam que tindrà una taula rodona ("La Fraternitat, una utopia?") i les presentacions de la revista Alternativas Económicas i el llibre L'últim dia abans de demà, d'Eduard Márquez.

Premi Pere Casaldàliga

El guardó a la solidaritat, que defineix el festival, es lliurarà el 3 de maig a una entitat o persona que hagi contribuït a fer que la solidaritat sigui un fet. El guanyador se sabrà el dia 24 d'abril.