Un llibre analitza la novel·lística catòlica de la literatura catalana

Publicacions de l'Abadia de Montserrat també treu
el darrer volum de Robert Vallverdú sobre el carlisme

22.04.2015 | 00:00

El segell editorial de Montserrat oferirà un ventall eclèctic de propostes en aquest Sant Jordi, amb novetats en camps tan diversos com la literatura infantil, l'estudi literari i la història de Catalunya. Publicacions de l'Abadia manté sempre constant l'esperit de servei al país i a la cultura com la principal línia d'actuació.
Carles Lluch es va doctorar en literatura catalana amb la tesi La novel·la catòlica a Catalunya (1939-1968), un treball que nodreix Novel·la catalana i novel·la catòlica. Aquest estudi se centra en les figures de Joan Sales (Incerta glòria), Blai Bonet (El mar, Judas i la primavera) i Xavier Benguerel (El testament, L'intrús) per parlar del corrent literari que es va desenvo-lupar sobretot després de la Guerra Civil Espanyola i que té el referent en la narrativa al voltant de la condició humana des d'una òptica cristiana d'autors com Bernanos, Greene i Mauriac en temps de les dues guerres mundials.
Robert Vallverdú posa el pany i forrellat a la tetralogia sobre el carlisme a Catalunya amb el volum La metamorfosi del carlisme català: del "Déu, Pàtria i Rei" a l'Assemblea de Catalunya (1936-1975). El darrer dels quatre llibres sobre la qüestió tracta sobre la guerra civil, el franquisme i l'inici de la transició, moment d'hegemonia de Joan Carles com a rei. En el terreny de la filosofia, apareix el volum II del Llibre de meravelles de Ramon Llull, que correspon als llibres VIII-X.
Els relats guanyadors i finalistes del Concurs de narrativa literària Mercè Rodoreda, que convoca l'Ajuntament de Molins i ja ha complert vint-i-una edicions, s'apleguen en el llibre Pensa en això que t'he dit, maca, i altres narracions. Montserrat Anguera, per la seva part, firma El locutor, una novel·la sobre la vida d'un seguit de personatges a la Catalunya del 1958. Per als més petits de la casa, nens i nenes de 0 a 2 anys, la il·lustradora Montse Fransoy presenta Sant Jordi, un conte que els pares poden llegir als fills.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema