U

na mitjana de 1.500 esportistes al dia utilitzen les noves instal·lacions que s'han creat a la zona del Congost. "Funciona molt bé integrar els equipaments a l'àmbit de l'esport de base, i que ara, a més, hi hagi un bar dóna molta vida, pels pares que han d'esperar els fills". És l'analogia a què va donar peu la proposta dels Amics del Conservatori de Manresa de crear un centre de les arts al teatre (vegeu Regió7 d'ahir).

El col·lectiu sorgit arran de la consulta ciutadana que va concloure que cal mantenir dempeus el teatre va aplegar 75 persones, la majoria representats d'entitats i de partits polítics, en un acte que tenia com a objectiu recollir opinions i suggeriments. Tal com va dir Joan Morros, impulsor dels Amics del Conservatori, "vénen quatre anys plens d'il·lusió per pensar en aquesta proposta i que es pugui consensuar amb altres agents socials". Cal tenir en compte que el projecte es presenta amb les eleccions municipals a tocar.

La proposta dels Amics del Conservatori implica mantenir totes les estructures afegides al teatre per tal que, amb els actuals 6.000 m? disponibles, es puguin acollir aules d'assaig per a arts escèniques, musicals, audiovisuals... Es va subratllar que és una necessitat traslladar l'Aula de Teatre que ara es fa al Kursaal, perquè aquest equipament està saturat. Portar activitat a aquesta zona agrada, però també va sorgir qui reclamava la integració de l'edifici a l'entramat urbà. La reconversió en plaça del carrer Jaume I milloraria l'espai, però també hi ha veus que troben complicat mantenir tot el que hi ha construït de l'edifici del teatre. El debat sobre les façanes també és obert, i un suggeriment és obrir el claustre que dóna a la plaça per fer-hi un gran vestíbul del teatre.