Les roses vermelles van continuar sent, ahir, les estrelles de la jornada juntament amb els llibres. Però cada vegada tenen més acceptació les blaves o les gro-gues. Són les que es podien trobar a qualsevol de les desenes de parades que venien la flor als carrers i barris de Manresa, i a totes les poblacions de la Catalunya Central. A la capital del Bages, els venedors es queixaven que cada cop hi ha més gent que en ven, i això fa que baixin els beneficis.

El moviment frenètic que es va viure ahir a les botigues de flors i plantes, sobretot a la tarda-vespre segons van comentar a Regió7, es va repetir a les parades de venda de roses al carrer. La majoria són d'entitats, i n'hi ha de tot tipus i per a tots els gustos, que aprofiten el Sant Jordi per intentar fer diners per finançar les seves activitats. És el cas per exemple de Bonsai Natura. El seu president, Joan Cuervas, explicava que "d'un lloc o un altre hem de treure els diners. El que passa és que tothom pensa el mateix". En aquest cas, a més a més de roses, a la parada també hi havia bonsais.

La responsable d'una de les parades de roses d'Arans, Anna Maria Roca, també va opinar que hi ha molta competència, tot i que "el client de sempre ens la compra igualment perquè sap que som una entitat solidària".

Pràcticament totes les parades es venien a 3 euros, tot i que se'n podien trobar a 2,5. Al vespre van abaixar els preus.