La dansa acompanyarà aquesta tarda l'art amb motiu de la jornada organitzada per la Taula d'Arts Visuals de la Catalunya Central a la casa Lluvià de Manresa, on actualment es poden veure les exposicions Presó Mental, de Marc Sellarès, i Teen Mums, d'Oriol Segon. La vetllada s'emmarca en els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dansa, i tindrà lloc a les 19 h (entrada lliure).

Les coreografies que es podran veure estaran protagonitzades per Maria Campos, Davínia Descals i un grup de ballarines format per Maria Ribera, Iris Hinojosa, Mireia Villanova, Laia Miralta, Sandra Ballvé i Núria Berney. El fil temàtic que unirà les actuacions està en consonància amb el tema de les exposicions, els murs de tota mena que pateixen les persones, de mentals a socials i de gènere, entre d'altres.

Maria Campos ha treballat amb artistes com Sol Picó i Àngels Margarit, i des del 2007 col·labora amb el libanès Guy Nader. A Manresa, la ballarina presentarà una improvisació de dansa contemporània. Per la seva banda, Davínia Descals, coneguda amb el nom artístic de Dava, oferirà la peça Des de dins, un muntatge de 15 minuts amb música de Ferran Barrios que parla sobre les pors i l'autodestrucció i el procés de descoberta personal que condueix a superar els traumes. El grup liderat per Maria Ribera, per la seva banda, interpretarà la coreografia Fem forats a la paret, que planteja la necessitat d'anar saltant els diversos murs que condicionen la vida, des dels més interiors fins als que afecten la mirada social.

L'exposició Presó mental, de Marc Sellarès, es pot visitar fins al dia 15 de maig. Teen Mums, d'Oriol Segon, que tracta sobre l'embaràs adolescent a Hondures, està oberta fins aquest dissabte. Ambdues, amb entrada gratuïta.