El festival Anòlia d'Igualada va donar a conèixer ahir el cartell de la seva 27a edició, que se celebrarà de l'11 al 27 de juliol. El certamen oferirà alguns concerts gratuïts que aniran a càrrec de formacions locals i d'altres de pagament, seguint la mateixa línia dels darrers anys. El concert inaugural, que coincidirà amb la cloenda de l'European Balloon Festival, anirà a càrrec de l'Orquestra Plateria i d'Aspencat. Altres actuacions destacades seran les de la Pegatina, Joan Dausà, Els Catarres i Núria Graham. El director artístic del festival i director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau, va destacar que es tracta d'una programació "transversal i de qualitat", que combina "els grups consolidats amb la gent jove".

Amb el lema "Un teler de bona música", el festival Anòlia d'Igualada arriba a la 27a edició amb la programació d'una quinzena de concerts. El batlle de la capital de l'Anoia, Marc Castells, va considerar que el festival s'ha convertit "en una referència a la Catalunya interior", i va apuntar que també serveix "com a plataforma dels grups locals". De fet, l'alcalde va explicar que s'ha mantingut la fórmula de combinar concerts gratuïts i de pagament "perquè hem vist que ha funcionat bé".

Els concerts de pagament tindran lloc als jardins de la Sala, mentre que els gratuïts es faran al pati de la Cotonera, un antic complex fabril del segle XIX. Per a Castells, aquest escenari ha de servir per "revitalitzar el barri, però també per donar a conèixer un edifici singular i únic al país". Hi actuaran l'orquestra i big band de la Prince Henry's High School Music d'Evesham, els anoiencs Son Dlaire, els barcelonins The Velvet Candles, i els grups igualadins JoKB i Els Amants de Lulú, que precediran l'osonenca Big Mama. També hi haurà una proposta d'òpera i l'Anòlia Xics.