L'Estival de Jazz celebrarà la tercera edició el proper mes de juny a Igualada amb la novetat d'un acord entre l'organització i la companyia Underpool per a la produc-ció d'un disc en cadascuna de les properes convocatòries. La firma, especialitzada en jazz i músiques improvisades, donarà així a un artista consolidat però mancat d'un projecte propi l'oportunitat de tirar endavant l'edició d'un àlbum amb la seva música.

El festival atorga cada any carta blanca a un intèrpret per tal que presenti en el certamen un projecte jazzístic. La discogràfica Underpool recull el guant i es farà càrrec d'aquest treball per donar-li forma de compacte.

El segell barceloní es va crear l'any 2013 a redós de l'estudi de gravació del mateix nom. Tot i la seva joventut, Underpool ja s'ha significat per la seva manera de treballar. En només dos anys, ha publicat els treballs d'un bon grapat dels músics emergents més rellevants de l'escena nacional, a més d'una sèrie numerada exclusiva de la pròpia discogràfica.

La primera Carta Blanca la va protagonitzar el Ramon Prats Quartet, que va ser guardonat per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya amb els reconeixements de Millor Disc de l'Any 2013 per Pandora i en la categoria de Millor Grup.