El llibre Kap, 15 anys Gegants, editat per l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i que recull les obres que el ninotaire i dibuixant berguedà Jaume Capdevila Kap ha creat com a col·laborador de la revista Gegants al llarg dels darrers 15 anys, es presenta avui (12 h), a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona (Rosselló, 515).

El llibre aplega tot un seguit de personatges i situacions, sempre amb un punt d'humor i de sàtira, que uneixen magistralment el món de la cultura popular (gegants i geganters, nans i capgrossos, bestiari, músicsÉ) amb les situacions més còmiques del dia a dia. En algunes il·lustracions, Kap aprofita per tractar temes d'actualitat que afecten directament el món de la cultura, com ara el canvi del segle XX al XXI, les retallades, la crisi econòmica, la nova directiva europea del focÉ Tot això estructurat en grans eixos temàtics. L'obra també recull les diverses auques de la revista per a les quals el dibuixant va crear les imatges. La col·laboració desinteressada de Kap amb la revista Gegants fa més de 15 anys i ha arribat a tenir-hi secció pròpia.

El llibre es podrà comprar a la botiga del web de l'Agrupació. I a la propera Fira del Món Geganter, que se celebrarà a Puigcerdà aquest cap de setmana, hi haurà una parada exclusiva per al llibre.