L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural s'ha fixat per aquest 2015 objectius estratègics per a 9 espais patrimonials catalans. Així, s'impulsarà un projecte museogràfic a la Ciutat Ibèrica d'Ullastret, continuar amb el programa iniciat el 2014 per a la ciutat grecoromana d'Empúries, la senyalització. Museïtzació i projecte d'ampliació de la visita del Castell de Miravet, la museïtzació de la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona, el projecte museogràfic del Monestir Reial de Santa Maria de Poblet, l'execució del projecte de continuació de 2014 del Monestir Reial de Santa Maria de Vallbona de les Monges, l'adequació del Claustre Major de Cartoixa d'Escaladei i l'adequació del Paranimf de la Universitat de Cervera.

Així mateix, també es preveu l'obertura del centre d'atenció de visitants d'Empúries, el jaciment més visitat de Catalunya. Així, s'ordenarà l'exterior del jaciment per a la posada en funcionament del nou centre, l'implementació dels serveis d'acollida, venda d'entrades i l'adjudicació i producció de l'audiovisual d'introducció a la visita a Empúries.

Durant el 2015 també es posarà en funcionament el portal web del patrimoni cultural català i l'Espai Patrimoni, amb una inauguració prevista per "al setembre o l'octubre", segons ha confirmat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.