La plaça de Sant Domènec de Manresa serà fins diumenge de la setmana vinent una galeria d'art a l'aire lliure, exposada a les inclemències del temps i de l'acció humana, gràcies a les peces escultòriques de l'exposició del cicle Visuals que es va inaugurar ahir a la tarda. Eduard de Pobes és el comissari d'una proposta que aplega artistes de la Catalunya Central i apropa la creació plàstica a la ciutadania, i ubica les obres a la via pública, en un espai cèntric de la capital bagenca.

"Els artistes interpreten el mate-rial de la pedra seca i valoren també tant el paisatge com la dimensió metafísica", va explicar De Pobes en l'obertura d'un dels projectes del Vi_suals 2015, que organitza la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central en col·laboració amb el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Pla de Bages, Cineclub Manresa i Foto Art Manresa. El coordinador del projecte va esmentar que "hi ha gent que es fa fotografies amb les escultures i d'altres que hi juguen entrant i sortint. Això és important perquè porta l'art a les persones".

Els artistes i els cellers que els apadrinen en la quarta edició en què art i cultura vinícola van de bracet són: Mabel Nieto (Celler Can Serra dels Exibis), Josep Manuel Rigat (Celler Abadal), SAC Santpedor, art i creació (Celler Sanmartí), Isaac Rodríguez i Tànit Fernández (Caves Gibert), Anna Crespo (Celler Cooperatiu de Salelles), Joaquim Falcó (Celler Solergibert), Lokuos Films (Celler Fargas-Fargas), Alèxia Lleonart (Celler Oller del Mas), Joan Antoni Closes (Celler Més que Paraules), Ramon Brichs (Àrtium-Celler Cooperatiu d'Artés), Periko Bort (Vins Grau), Josep Barés (Mas de Sant Iscle) i Rosa Barbé (Celler Collbaix).