La sala d´exposicions del Casal de Moià acull l´exposició Joan Abancó, record i homenatge. És un record i un homenatge que la seva família i amics (Marina Berdalet, Elvira Permanyer i Carles Riera), amb la col·laboració del Casal i l´Associació Cultural Modilianum, fa al cap d´un any del seu traspàs i que recull obres cedides per particulars i d´altres que el pintor no havia exhibit, perquè, com a testimoni de cada època, es guardava per a ell, o regalava als seus fills.

L´exposició, que es pot veure fins al dia 5 de juliol, es va inaugurar amb un acte en el qual van intervenir Josep Musach, Jordi Serrate i Carles Riera, pintors i amics de Joan Abancó, que van glossar la figura del pintor tant des del vessant personal com des de l´artístic, amb aportacions de moltes vivències. Hi van assistir una cinquantena de persones.

Joan Abancó i Capdevila (1917-2014) va dedicar la seva llarga i intensa vida al món de l´art. Va començar a remenar pinzells de ben jove i, als 20 anys, es va endinsar en la pintura artística i és considerat entre els deixebles d´Evarist Basiana. Els anys 50 va fer exposicions individuals a Barcelona, a la Casa del Libro, amb quadres de temes campestres del Moianès i dels voltants. També va exposar a la Sala Jaimes, el 1966. I va participar en concursos, que li mereixen reconeixement per part dels jurats. Va mostrar la seva obra a diversos indrets de Catalunya, i va rebre exposicions d´homenatge a Manresa, on també va viure, i a Moià.