??La propera temporada passaran pel Kursaal una quinzena d´espectacles teatrals, entre teatre d´humor, musicals i circ, a més a més dels 4 muntatges inclosos al Toc de Teatre.

Un dels muntatges de més èxit de la temporada passada a Barcelona, la versió en castellà de ´La plaza del diamante´ de Mercè Rodoreda protagonitzada per Lolita Flores, es podrà veure al Kursaal el diumenge, 25 d´octubre. D´altra banda, el 20 de desembre, tancarà la temporada teatral a la sala gran ´Olivia y Eugenio´ d´Hebert Morote, l´obra amb la qual Concha Velasco torna al Kursaal -un altre gran nom de l´escena espanyol, interpretant una mare amb un fill amb Síndrome de Down.

Pel que fa a teatre d´humor, el 19 de setembre, tornarà al Kursaal la companyia madrilenya Yllana, amb el seu segell personal per oferir-nos el seu darrer espectacle: ´Gagfather´, una reflexió sobre el bé i el mal, en un homenatge al cinema negre. En la línia de teatre d´humor, el 30 d´octubre arribarà al Kursaal l´´APM Show´, en què en Peyu i Manel Piñero (Homo APM) oferiran al teatre el xou que fa anys que triomfa a la ràdio i a la televió.

Quant a teatre musical, el Kursaal en veurà aquesta temporada 3 muntages. El primer, el 20 d´octubre, ´Mares i filles´, dirigit pel manresà David Pintó, i protagonitzat per Nina i Mariona Castillo, amb música de Clara Peya. El segon, ´El Petit Príncep´ d´Antoine de Saint-Exupéry, que podrem veure en 5 funcions el 3 i 4 d´octubre, i pel qual ja hi ha les entrades a la venda. Finalment, es podrà veure a la sala gran el 15 de novembre ´Somriures i llàgrimes´, en una versió en català, de format mitjà i amb música en directe, d´aquest popular musical de Richard Rodgers.

Un espectacle molt especial de circ pujarà a l´escenari de la sala gran del Kursaal de la mà de Manolo Alcántara, que treballa en la recerca d´un circ personal i singular. Es tracta de ´Rudo´, estrenat al Festival grec 2014 amb un èxit aclaparador. També ho farà el popular mag Juan Tamariz, que torna al Kursaal amb l´espectacle ´Magia potagia´ el 6 de novembre vinent.

Pel que fa a teatre de text, a la sala petita es podrà veure ´Un cel de plom´, un muntatge protagonitzat per Mercè Arànega que s´estrena aquests dies al Festival Grec, basat en la novel·la que narra la vida de l´activista Neus Català, que va sobreviure la deportació a dos camps d´extermini nazi. El 29 d´octubre pujarà a l´escenari de la sala petita el manresà Enric Llort que amb el seu ´Omaggio´ vol fer el seu homenatge personal al món del clown. Per altra banda, Guillem Albà portarà també al Kursaal ´Trau´, un espectacle visual que viatja entre la comèdia i la poètica, passant per l´absurd i el teatre de titelles. La versió que el Casal Familiar Recreatiu Els Carlins de Manresa va estrenar el març passat de ´L´art de la comèdia´ d´Eduardo de Filipo, dirigida per Joan Torrens, el 26 de novembre també pujarà a l´escenari de la sala petita del Kursaal.

´L´alè de la vida´ i ´La màgia d´en Calders´, al Toc de Prop de la sala petita

Dins de la programació de teatre, la sala petita acollirà en doble funció el 22 (21h) i el 24 d´octubre (18h) ´L´alè de la vida´, una comèdia de David Hare protagonitzada per dues dones (Mercè Arànega i Anna Güell) que parlen sobre les seves vides i la relació amb l´home amb el qual han compartit 25 anys. També hi podrem veure el 3 i 4 de desembre (21h i 18h) ´La màgia d´en Calders´, un recull de 17 contes de Pere Calders protagonitzat per Imma Colomer, amb música d´acordió que acompanyarà el públic per fer-lo viatjar pel món d´evasió i màgia de Calders.

Aquestes dues obres s´inclouen dins del Toc de Prop, un abonanent que costarà 30 euros (cadascuna de les obres té un preu de 20 euros).

Les entrades per tots aquests espectacles es posaran a la venda el dimecres, 26 d´agost a les 18 h a les taquilles del Kursaal i per internet . Les entrades per a les 5 funcions d´´El Petit Príncep´ ja són a la venda.