La Catalunya Central tindrà representació a la tercera edició del programa musical de TV3 Oh Happy Day!, que s'emetrà la propera tardor. Un grup coral berguedà, el Cor Giovinetto, i un del Bages, En clau de Bages, han estat seleccionats per participar al concurs de moda de la televisió pública catalana.

El Cor Giovinetto està integrat majoritàriament per joves de Puig-reig i Gironella i el seu denominador comú és que tenen coneixements musicals. La dotzena de components de la formació s'han conegut a l'escola municipal de música de Puig-reig i tenen també experiència en el món del cant coral ja que formen part de la Polifònica de Puig-reig, una de les entitats musicals de referència del país. Tot i la seva vinculació amb aquest cor, el projecte neix de zero amb la voluntat de presentar-se al programa televisiu. La sort els ha acompanyat i de moment, els han seleccionat per participar a la primera gala, on competiran amb d'altres formacions d'arreu del territori. El grup el formen Gemma Vilanova, Anna Ferrer, Queralt Iglesias, Ivette Santamaria, Mariona Puig, Queralt Giralt, Anna Llorens, Eva Camposo, Martí Pons Josep Vilardell, Marc Font i Martí Oller.

El cor bagenc, per altra banda, també neix de les ganes de cantar i de fer "alguna cosa més esbojarrada" de quatre components de la Coral Escriny de Santpedor, explica una de les integrants d'En Clau de Bages, Queralt Valls. La formació la integren, també, dotze veus, cinc nois i set noies: Eli Ruz, Anna Vila, Sònia Antón, Gemma Lorenzo, Berta Sala, Queralt Valls, Júlia Cabanas, Xavier Serra, Christian Taboada, Vicenç Fernandez, Joel Diaz i Àlvar Moya. Explica Valls que la idea es va començar a gestar al gener i que van buscar, com els berguedans, components que tinguessin estudis de música. Diu que s'ho han pres "molt seriosament" i que la tasca de direcció l'exerceixen entre tots.

Ahir, el programa feia públic el nom del jurat, totalment renovat, que integraran Daniel Anglès, la cantant Chenoa i l'actor Roger Coma. Oh Happy Day! el tornarà a presentar Eduard Farelo.