L'onzena edició de la campanya d'excavacions arqueològiques a l'espai patrimonial de les Guixeres de Súria aplega, des del 29 de juny i fins aquest divendres, prop d'una cinquantena de persones, entre joves i adults. És la xifra de participació més alta registrada per aquesta iniciativa de recuperació patrimonial, impulsada per l'Ajuntament i l'institut Mig-Món.

Els treballs tornen a estar centrats en les ruïnes de l'església preromànica de Sant Pere i de la domus (casa senyorial) del Puig de Sant Pere. L'objectiu d'aquesta edició és avançar en la delimitació d'aquestes restes i del seu entorn.

Fins ara han sortit noves restes de construccions, dues sitges al voltant de l'església i fragments de ceràmica medieval. També s'ha procedit a actualitzar les dades topogràfiques del jaciment, amb el suport de la Generalitat. La direcció arqueològica va a càrrec de Cristina Belmonte i Roser Arcos.

Com en anteriors edicions, l'empresa Iberpotash-ICL ha col·laborat amb l'aportació d'una màquina retroexcavadora per a feines de neteja de terra. La campanya està impulsada per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, amb l'autorització del Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat i la col·laboració de l'institut Mig-Món, Iberpotash-ICL, Construccions Bagesfran, Samcat Gestió de Residus, Casal de la Dona, Amics Moto Valls de Torroella i la família propietària dels terrenys.