L'actor Omar Sharif, cèlebre pels seus papers a Lawrence d'Aràbia i Doctor Zhivago, ha mort aquest divendres als 83 anys d'edat al Caire, a causa d'un atac de cor, segons publica BBC.

El seu agent, Steve Kenis hauria confirmat al medi que "Va patir un atac de cor aquesta tarda en un hospital del Caire." L'actor patia Alzheimer, una malaltia que li va ser diagnosticada aquest mateix any.

Originari d'Egipte, Sharif va saltar a la fama pel seu paper de Sherif Ali a Lawrence d'Aràbia. La mítica pel·lícula dirigida per David Lean i que co-va protagonitzar amb Peter O'Toole, va suposar el seu primer treball en una cinta de parla anglesa. El seu paper com el xèrif Alí va catapultar la carrera de l'actor egipci i li va valer la seva única nominació a l'Oscar.

Un altre dels seus grans treballs va ser a Doctor Zhivago, en què va tornar a posar-se a les ordres de Lean, i va treballar al costat de l'actriu Julie Christie. En aquesta ocasió es va fer amb el Globus d'Or a millor actor per la seva interpretació.