Amor i Shakespeare. Amb aquest nom tan descriptiu s'estrena dijous al festival Grec una de les coproduccions autòctones més esperades d'aquesta edició. Dramatúrgia de Guillem-Jordi Graells, direcció del calafí Josep Maria Mestres i un equip d'actors de renom per interpretar escenes d'amor extretes de tres títols de William Shakespeare: Molt soroll per no res, Els dos cavallers de Verona i Treballs d'amor perduts. Graells i Mestres van coincidir ahir a explicar que la idea inicial del muntatge va ser "evitar la tragèdia" shakespeariana i "divertir-se" amb els personatges ociosos i enamoradissos de l'escriptor anglès. L'obra es podrà veure en quatre úniques funcions, de dijous a diumenge, al teatre Grec de Barcelona.

"Un viatge per les diverses maneres de viure la passió amorosa, vistes a través dels personatges que habiten les comèdies del dramaturg anglès i interpretades pel bo i millor de l'escena catalana actual". Com recorda aquesta breu síntesi d'Amor i Shakespeare, l'obra es decanta per les comèdies de Shakespeare i deixa de banda les grans tragèdies del dramaturg, potser la més destacada tenint en compte la temàtica del muntatge seria Romeu i Julieta.

El projecte gira, doncs, a l'entorn de les històries d'amor que hi ha en aquests textos més lleugers de Shakespeare. "Per temes d'estil i de registres, ens resultava difícil conjugar la comèdia amb històries més tràgiques", va argumentar l'autor del muntatge, Guillem Jordi Graells. El director, Josep Maria Mestres, es va expressar en termes similars: "volia divertir-me, tenia ganes de fer un espectacle amable i vaig dir: evitem el món de la tragèdia de Shakespeare".