No ha estat un altre semestre de rècord però les xifres de públic, funcions i ocupació són incontestables. El teatre Kursaal de Manresa ha tancat el primer semestre de l'any amb 47.418 espectadors, 107 funcions i el 78 % d'ocupació. La lectura que ahir en feien Jordi Basomba, gerent de Manresa d'Equipaments Escènics, Joan Calmet, regidor de Cultura, i Joan Morros, responsable d'El Galliner -programadors-, contenia la mateixa paraula: consolidació.

La mitjana de 48.000 espectadors és el que marca, segons Basomba, aquesta consolidació que ha viscut el teatre al llarg de nou anys. Superar la barrera dels 50.000 depèn, en el cas dels darrers anys del Kursaal, de disposar "d'un gran musical". I aquest semestre no n'hi ha hagut cap. Per a Basomba, les xifres són "extraordinàries" perquè "en teatres que s'inauguren, els dos primers anys hi ha un efecte repunt però, després, només queda el públic estable". I en el cas del Kursaal no ha estat així: la tendència sempre ha anat "a l'alça" i, en especial, quan la crisi ja s'havia instal·lat a casa nostra.

Especialment satisfet es va mostrar ahir Basomba del Toc de Prop, la principal aposta per revitalitzar la Sala Petita de l'equipament, amb la introducció d'un nou abonament i l'augment d'espectacles. Així, dels 14 muntatges del 2014 (sempre comparatives semestrals) s'ha passat als 22 i, d'espectadors, dels 2.231 al 3.049. L'ocupació ha crescut el 15 %, del 65 % al 81 %. El Toc de Prop, en la seva primera incursió en la programació del Kursaal, ha rebut 615 espectadors en 4 funcions amb el 85 % d'ocupació. Ha estat el pal de paller de l'augment de públic. I Basomba ho té molt clar: aquests espectadors "són molt valuosos, perquè molts d'ells no havien estat mai a la Sala Petita".