Manresa referma la intenció de tirar a terra la Sala Ciutat "com més aviat millor"

El regidor de Cultura, Joan Calmet, diu que l'enderroc és inevitable per transformar l'entorn de la Via Sant Ignasi

17.07.2015 | 10:40
La Sala Ciutat, precintada, en una imatge del mes de febrer passat.

Joan Calmet, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, va ser molt clar quant a les intencions de l'Ajuntament respecte a l'ocupada Sala Ciutat. L'equipament de la plaça de Sant Ignasi "s'ha d'enderrocar tan aviat com es pugui". Segons Calmet, si encara no ha anat a terra és perquè l'empresa que se n'ha d'encarregar (Criteria Caixa Holding) "no ho ha pogut fer fins ara", fent referència al fet que el termini previst inicialment (a final de gener) no es va poder complir per l'ocupació de l'equipament per part del col·lectiu Recuperem la Sala Ciutat. El regidor es va mostrar ferm en la intenció de "tirar endavant" l'enderroc per "poder executar l'obra que ha de transformar l'entorn de la Via de Sant Ignasi. No volem esperar ni un dia més. Pot ser d'aquí a quinze dies o d'aquí a un mes". Aquest mes de juny va fer sis mesos de l'ocupació de la Sala Ciutat.

Calmet va fer aquestes declaracions en la part final del balanç del Kursaal on va especificar que la regidoria de Cultura té, aquesta legislatura, diferents "reptes". A banda de la Sala Ciutat, el regidor convergent va parlar del teatre Conservatori, un equipament que, un cop decidit a través d'una consulta popular que es manté dempeus, s'ha de convertir, va dir, "en el segon focus de cultura en el centre neuràlgic de Manresa". Per això, s'engegarà un procés perquè "tothom hi digui la seva". I això, voldrà dir, també, inversions.
Finalment i en relació al Kursaal, Calmet va explicar que, després de quasi deu anys, l'equipament comença a tenir "mancances de manteniment" i que el pressupost del 2016 contemplarà una partida destinada a reformes estructurals (arreglar goteres, arreglar butaques...) i també de renovació d'elements escènics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema