L´ull inquiet d´Àngel Prat Pujol (1906-2002) es fixava en tot i va ser capaç de captar l´instant amb gran sensibilitat i perfecció i de crear un univers que ara reivindica Logos Berguedà a través d´una exposició, l´edició d´un llibre i l´organització d´un munt d´activitats per posar en relleu l´obra d´aquest fotògraf amateur que, per la seva qualitat, és considerat un aficionat de luxe.

El llegat d´Àngel Prat és ingent. La gironellenca Sònia Granel, tècnica d´arxius fotogràfics i comissària de l´exposició, estima que la seva família conserva més de 10.000 negatius. Per a l´exposició se n´han seleccionat un centenar, que es podran visitar al renovat teatre del Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig i a l´espai Logos Berguedà creat per la soprano Virgínia Parramon. Les activitats que es duran a terme per recuperar la figura i l´obra d´Àngel Prat serveixen per estrenar l´espai Artistes Berguedans de Logos Berguedà.

L´exposició porta per títol «Àngel Prat, la mirada sagaç», jugant amb el doble sentit de la paraula que plasma la seva capacitat de radiografiar la realitat i la fonètica que fa referència al poble on va viure: Sagàs. És una compilació de les millors imatges que va fer en blanc i negre des del 1940 fins al 198o. La mostra està organitzada per temàtiques. Així, al Museu de la Colònia Vidal, on Àngel Prat va néixer, s´hi podran veure les seves fotos de les colònies, de paisatges, de feines del camp i de la vida a la casa de pagès de Vilardaga, on es va establir en casar-se.