Aquest 2015 s'acaba el conveni que les JERC i l'Ajuntament de Montblanc van signar el 2012 per celebrar les quatre edicions següents de l'Acampada Jove. Està clar, però, que el festival es troba molt còmode a la capital de la Conca de Barberà. En aquest sentit, el portaveu de les JERC i director de l'Acampada Jove, Gerard Gómez del Moral, ha assegurat que estan "encantats" amb la vinculació de la Vila Ducal amb el certamen, i s'ha mostrat convençut que el festival "té una llarga vida per davant i molt vinculada a Montblanc". Des de dijous i fins aquest dissabte han passat per l'Acampada Jove 32.000 persones, en la que ha estat l'edició més multitudinària de les set que s'han fet al municipi.

L'Ajuntament de Montblanc ha mostrat en més d'una ocasió el seu interès en renovar el conveni amb les JERC per seguir sent la seu de l'Acampada Jove. En la mateixa línia, el portaveu de les JERC i director del festival, Gerard Gómez del Moral, ha manifestat que estan "encantats" amb la rebuda de Montblanc i ha afirmat que el projecte de l'Acampada Jove "ja és del municipi i de la comarca". Així, malgrat que ha dit que les converses amb el consistori seran al setembre, no ha amagat la intenció del festival de continuar emplaçat a la capital de la Conca de Barberà.

Valoració "molt bona" pel que fa a l'edició d'enguany, la vintena, una "xifra especial per nosaltres" segons Gómez del Moral. "La festa ha superat les nostres expectatives", ha celebrat. Els assistents també els han sobrepassat, i fins i tot a última hora l'organització va ampliar en 6.000 metres quadrats la zona d'acampada, assolint els 45.000 en total. Durant els tres dies de festival han passat per l'Acampada Jove unes 32.000 persones, convertint aquesta vintena edició en "la més multitudinària", ha declarat el seu director, de les set que s'han fet a Montblanc.

Referent a la música, els grups que més assistents han congregat són La Raíz, aquesta passada nit, en un concert "apoteòsic"; La Gossa Sorda, divendres, en una actuació dins de la seva gira de comiat després de quinze anys de trajectòria; o La Pegatina dijous, amb una resposta "sorprenent" per part del públic, ha manifestat Gómez del Moral. Aquests tres dies també ha sonat la música de Boikot, Brams, Els Catarres, Xeic! o Lax'n'busto.

Vent, pols i música

Les mascaretes i els mocadors per cobrir-se la boca eren, aquest dissabte a la tarda, la tònica dominant entre els assistents al festival, i és que el vent aixecava molta polseguera, tant a la zona d'acampada com a la de concerts, i fins i tot va complicar la tarda al propietari d'alguna tenda de campanya que va volar. Malgrat això, la festa no es va aturar ni un moment i el públic, entregat a la causa, no es va voler perdre ni un minut de l'última nit d'Acampada Jove.

A la zona d'acampada, gent d'arreu de Catalunya, com la Marta d'Àvila i el Pol Pericàs, de Sitges i Ripoll respectivament. Tots dos van explicar que acudeixen al certamen per "fer país" i també "un mix" entre la música, la ideologia i l'ambient. La música és el principal reclam per l'Oriol Solé i el Llorenç Corbella, de Tàrrega, que van reconèixer que també els agrada el fet d'estar tres dies acampats. Així mateix, es van mostrar a favor de la reivindicació política. "Si reivindiques una altra cosa potser no vindríem", van assegurar. Finalment, la Patricia Eraña i l'Anna Bofarull, de Tarragona, van ressaltar el bon ambient que es viu a l'Acampada Jove.