Els projectes que representaran Catalunya a la 15a Biennal d'Arquitectura de Venècia, el 2016, seran l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà, de Brullet-Pineda Arquitectes; el teatre l'Atlàntida de Vic, de l'arquitecte Josep Llinàs; la recuperació mediambiental del riu Llobregat, de Batlle i Roig; i el Centre de Distribució d'Aliments de Camp Clar a Tarragona, de Nua Arquitectes, entre d'altres.

En total s'hi presentaran uns 7 o 8 projectes d'arquitectes catalans, alguns encara per definir. Els projectes s'inclouran en l'exposició Aftermath_conseqüències, comissariada pels arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljevic i el cineasta Isaki Lacuesta, que combinarà els llenguatges arquitectònic i cinematogràfic amb la projecció de filmacions de cada projecte triat per mostrar la seva relació positiva amb l'entorn.

Segons Jaume Prat, "volem agafar projectes recents d'arquitectura catalana i explicar-los des de la seva capacitat per fer país". La també comissària i arquitecta sèrbia, Jelena Prokopljevic, explicava que el que els interessa plasmar al pavelló de Catalunya a la Biennal és la "valoració de la gent que viu les obres". Per a Prokopljevic, els comissaris entenen que l'arquitectura fa una "incursió" en el territori i la seva gent, que en alguns casos pot ser resultar ser un fet "traumàtic". Tot i això, a Afermath_conseqüències, triada d'entre 21 propostes inicials, només exposaran obres que hagin tingut un impacte favorable amb l'entorn.