El Retaule de Sant Ermengol estrena enguany nou director artístic de l'espectacle. L'actor i director urgellenc Joan Hernández ha agafat el relleu de Lluís Obiols, que hi ha estat al capdavant des del 2007. El president del Patronat, Jesús Galindo, va assenyalar ahir, amb aquest relleu, "la voluntat de professionalitzar la direcció, sense perdre el vessant amateur de l'obra".

Per al nou director, els reptes comencen en el moment de posar "èmfasi en la humanització dels personatges del Retaule", i continuen amb la intenció d'atorgar "més ritme i dinamisme a l'obra". Deixant de banda els reptes escènics del mateix muntatge, l'objectiu és, segons Galindo, "aconseguir que gent de fora de la Seu vingui a les representacions".

En aquesta nova edició, Hernández posarà l'accent en la interpretació dels actors, en noves veus en off i en més música. Per al director, és cabdal per a l'espectacle que "els actors coneguin els seus personatges, i que a l'hora d'intepretar-los "sàpiguen per què diuen el que diuen" d'una manera determinada.