Les bateries sonaran al centre de Manresa per festa major per setè any consecutiu. En aquesta ocasió, la novetat és que no es mouran ni d'emplaçament ni d'horari. "Per fi sembla que hem trobat el nostre lloc", destaca l'impulsor de la trobada, el manresà Ernest Larroya, bateria del grup Edna. Els batecs de bombos, caixes i plats es repetiran a la plaça de Sant Domènec , on es van establir l'any passat per primer cop. Serà aquest dissabte, a partir de les 8 del vespre. Des que va començar l'any 2009, l'esdeveniment ha provat quatre indrets més: el pati del Casino, el del Kursaal, la Muralla del Carme (que es va tallar al trànsit) i la plaça Major. També ha anat variant de data i d'horari, fins a establir-se en el dia de la celebració del correaigua.

La participació a la trobada de bateries és gratuïta i, de moment, ja n'hi ha 24 d'apuntats. Els qui vulguin participar-hi només han d'enviar un correu electrònic a bateriesmanresa@hotmail.com. Larroya destaca que entre els que ja han manifestat la intenció d'agafar les baquetes aquest dissabte hi ha un nen de 4 anys i quatre noies. "Esperem que no fallin", desitja. I s'explica: "molts bateries tenen por de venir per si no poden seguir els temes. Però això no és cap examen, es pot aguantar un ritme base i funciona molt bé. Es tracta de passar-s'ho bé, i realment han de venir a viure-ho".

L'organitzador també apunta que entre els participants "cada cop hi ha bateries més joves, perquè com que la trobada ja no és una novetat als més experts els costa més de repetir". De tota manera, els músics que seran a la plaça Sant Domènec són d'una àmplia varietat d'edats (de 12, 15, 20 i 30 anys) i la majoria són del Bages (Manresa, Súria, Sant Joan, Callús, Santpedor, Navarcles...), tot i que també n'hi ha de procedències més llunyanes: Granollers, Malgrat de Mar, Tordera...

Larroya està satisfet amb la participació, però aspira a arribar a la trentena de bateries. Juntament amb Albert Mallorca, de Tordera, organitza trobades a altres poblacions (Canet de Mar, Malgrat de mar, Sant Vicenç de Castellet, Granollers...) i, alhora de fer comparacions, "sempre ens quedem curts. Per exemple, a Canet de Mar vam arribar a reunir 94 bateries. No aspiro a tant, però em fa ràbia ser de Manresa i que no arribem als trenta!".