Guillem Cabrera Espinach, el jove ballarí de Sant Salvador de Guardiola, està "molt content, nerviós i amb por" de poder marxar a Londres a complir el seu somni: aprendre dansa a l'escola del Royal Ballet de Londres per preparar-se per fer carrera damunt dels escenaris. El proper 5 de setembre serà a la capital anglesa per començar el curs perquè la família ha decidit "creure en el talent i llançar-nos a la piscina, tot i que caldrà veure si hi haurà prou aigua", en paraules del pare, Germà Cabrera. De moment, tenen recursos, fruit de donacions i de l'aportació familiar per complir els pagaments de l'escola fins al març.

Amb 11 anys, Guillem Cabrera ha aconseguit superar les proves de selecció de la prestigiosa escola de ballet, que es basen en el talent i el potencial que veuen en els ballarins. Hi van participar més de 500 nens d'arreu del món i el bagenc va ser un dels 12 escollits. Però davant de la família hi havia un escull econòmic: cada curs costa 45.000 euros. I, finalment, s'ha trobat a la manera de superar-lo.

La fórmula que la família i l'escola del Royal Ballet han consensuat ha estat fer "una tarifa plana" amb un horitzó de quatre cursos. Això comportarà que el cost de cada anualitat serà de 25.000 euros. D'entrada, el cost dels dos primers anys l'havia d'assumir íntegrament la família (l'escola argumenta que és molt jove per saber si vol fer carrera de ballarí), i no seria fins els dos anys següents que el bagenc ja podria rebre ajuts directament del govern britànic, de manera que aquestes anualitats ja serien gairebé gratuïtes. A més d'avenir-se a fer un petit descompte en els dos primers anys, el centre anglès ha acceptat d'agrupar el conjunt de la despesa dels quatre cursos i dividir-la. Així, la família té més temps per trobar recursos per poder afrontar la despesa. "És una meta que podem assumir, i sinó ens haurem de retirar", diu el pare del jove ballarí.