E

stà de gira per Catalunya, la terra que la va veure néixer, tot i que la jove cantant i compositora Cèlia Pallí resideix habitualment a Toronto. Allà és corista de Nelly Furtado des de fa cinc anys i durant les èpoques que no té gires es dedica a forjar la seva carrera en solitari. Amb un primer disc sota el braç, I'll be fine (Satélite K, 2014), divendres va ser a Manresa per presentar-lo al Voilà! Cafè-Teatre. Aquest dissabte ho farà a la ParRokia de Balsareny.

Acompanyada a l'escenari pel guitarrista Àlex Rexach, Pallí va encetar el concert amb So far i va anar desgranant un a un els deu temes que formen part del seu disc. Bona part de les cançons d'aquest treball són en anglès, però també n'inclou dues en castellà i un petit tastet en català que té el títol Que no em sents? Cançons que parlen de sentiments i d'amor a la parella, però també hi ha un tema dedicat a la seva mare. Una gran dosi d'emocions que a dalt de l'escenari l'artista defensa amb molta seguretat i mostrant una imatge molt cuidada.

El concert va començar tranquil, però a mesura que va avançar la nit aquesta jove empordanesa nascuda a Torroella de Montgrí va demostrar un ampli ventall de facetes a dalt de l'escenari, tocant la guitarra, els teclats, el timbal o l'ukelele. Els temes propis van donar pas a alguna versió que la cantant no va voler deixar fora del repertori. No hi podia faltar una picada d'ullet a Nelly Furtado, de qui diu haver après molt. "Per a mi va ser com un somni entrar a formar part de l'equip d'aquesta artista a qui jo escoltava quan anava a l'institut i a qui admiro tant". També es va atrevir amb una dels Beatles I wanna hold your hand o el Sozinho de Caetano Veloso, que va començar a cantar entre el públic ja a la tanda de bisos.

En un ambient familiar i amb un públic molt receptiu, Pallí va embolcallar la seva potent i alhora dolça veu amb una gran dosi de simpatia i va connectar amb el públic, a qui va convidar a cantar o oferir un tastet a cappella d'un tema encara no publicat. Però si hi ha una cançó que de ben segur l'ha apropat recentment al gran públic, aquesta és la que dóna títol al disc i que va sonar al darrer capítol de la sèrie de TV3 Cites. "Tinc la sort que cinc temes del meu disc han sonat en aquesta sèrie", explica.