El primer espectacle que posarà els peus a l'escenari repintat del teatre Kursaal serà la Gala de Circ, la cinquena edició de la qual inau-gurarà dijous (21 h) la programació de la Festa Major de Manresa. El muntatge inclourà nou artistes de diferents especialitats del gènere, tres dels quals són reconeguts especialistes locals, Rat Serra, Sira Bover i Marc Fonts. Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir tant a les taquilles com a través de la pàgina web www.kursaal.cat.

L'Associació de Circ La Crica de Manresa va impartir classe a 240 alumnes de totes les edats durant el curs passat, i "confiem a augmentar aquesta xifra" de cara a la temporada 2015-16, segons va explicar ahir Oriol Garriga, president de l'entitat. "Arreu de Catalunya deu haver-hi quinze o vint escoles de circ, però com la nostra, que en el darrer exercici va obrir disset línies d'aeris, acrobàcia, malabars, dansa, teatre... només tres o quatre", va afegir Rat Serra, que n'és professora com Sira Bover.

Cap d'aquests artistes participarà en la Gala de Circ, "però de cara a l'any vinent és probable que ja n'hi hagi". L'aprenentatge va per bon camí tal com va quedar clar fa dos caps de setmana en el CIRCulem de Sant Pol de Mar, on una de les companyies nascudes en el si de La Crica es va fer mereixedora de dos guardons. No és en va que el col·lectiu va obtenir, el mes de desembre passat en la gala dels Premis Zirkolika, els més importants del país, el reconeixement a millor iniciativa per a la projecció del circ.