"Estem esgotats, però molt contents". Xavier Vinuesa, un dels impulsors del primer festival de circ de la Catalunya Central, es mostrava ahir molt satisfet després de tancar amb èxit la primera edició de l'esdeveniment, que es va celebrar aquest cap de setmana a la localitat de Collsuspina. L'organització calcula que més d'un miler de persones van passar pel Giracirc durant els dos dies en què espectacles, cercaviles, música en directe, activitats, tallers i fins i tot una fira d'artesans van omplir els carrers del petit poble moianès. "Dissabte vam tenir entre 700 i 800 persones, i diumenge al matí, tot i que la convocatòria era menys intensa, en van venir unes 600 més. Molta gent ja havia vingut el dia anterior", comenta Vinuesa. "Estem sorpresos i satisfets, perquè s'han superat totes les expectatives".

Els espectacles amb més públic van ser els de dissabte a la tarda, amb les companyies Saltoka i CapiCua, i a la nit una quinzena de tendes van acampar a la zona gratuïta que s'havia habilitat. La pluja va fer acte de presència al vermut musical de tancament, que es va haver de traslladar a l'interior del local social.

Pel que fa al balanç, Vinuesa diu que es queden "amb l'energia positiva i l'ambient" que es va generar. "Hem rebut el feedback de molta gent que s'ha posat en contacte amb nosaltres per dir-nos que els havia agradat molt".

Pensant en l'any que ve

Els organitzadors es donen ara un mes de marge per començar a pensar com serà l'edició de l'any que ve: "en tenim moltes ganes, i hi ha diverses idees sobre la taula, però ho hem d'acabar de madurar. El que sabem segur és que repetirem format i que potser allargarem un dia més la programació".