L'artista Empara Rosselló obrirà dissabte vinent les portes del seu taller de Marganell per convidar tothom qui ho vulgui a prendre part en la presentació, gratuïta, del curs que realitzarà sobre el seu Sistema de Moviment a l'Ateneu Les Bases de Manresa del 3 d'octubre al 21 de novembre. Per prendre part tant en la jornada del 5 de setembre (de lliure accés) com en les classes, que es duran a terme els dissabtes d'11 a 12 h, amb un preu total de 120 euros, cal escriure a l'adreça de correu electrònic emparrossello23@gmail.com.

La reconeguda ballarina barce-lonina ha desenvolupat un conjunt propi de set sistemes de moviment que pretén desenvolupar un estat creatiu de la consciència personal. "S'exigeix màxima disciplina, però també atorga màxima llibertat", explica Rosselló, que des de fa molts anys té fixada una de les seves residències a la localitat bagenca de Marganell.

Els set sistemes treballen "des de punts de referència corporal que creen unitat i consciència de moviment". La creadora assegura que això no té res a veure amb el ioga o altres disciplines afins perquè "el meu sistema treballa moviments concrets". El conjunt va des del estàtics fins als més dinàmics, i també s'hi afegeix la veu, en una gradació que cerca l'obertura a la comprensió d'un mateix.