L'Agrupació Teatral Avianesa, que des del 1979 acostuma a estrenar una obra cada any per la festa major, posarà en escena avui (21.30 h), a l'Ateneu d'Avià, la comèdia Unes noces plenes de noses, de Ray Cooney i John Chapman. Jaume Fíguls, director del muntatge, destaca que les obres que escullen solen ser còmiques perquè "la gent el que vol és passar-ho bé per la festa major".

Per escollir l'obra que representaran, Fíguls es fixa en el fet "que hagin funcionat en grups similars a nosaltres". En el cas d'Unes noces plenes de noses, l'exemple previ és del grup Mai Som Tots Teatre de Mallorca, que, precisament, es va encarregar de la traducció directament de l'anglès (There goes the bride). "És curiós que no s'hagi fet una adaptació a nivell professional d'aquesta obra, perquè és d'un autor reconegut", afirma el director teatral avianès. Ray Cooney és autor de comèdies com Políticament incorrecte, Diner negreBojos del bisturí.

Unes noces plenes de noses és protagonitzada per un publicista que prepara la campanya d'uns sostenidors. El mateix dia del casament de la filla, està ben embolicat amb la campanya i li arriba a casa un maniquí per emprovar-li els sostenidors. La mala sort fa que es doni un cop al cap i, quan torna en si, creu que el maniquí ha cobrat vida i hi inicia una aventura amorosa. Tot plegat, provoca unes situacions ben còmiques, perquè només és ell qui creu que el maniquí és una noia, mentre que la resta de la seva família es pensen que l'home s'ha tornat ben boig.

Tal com és habitual, després de l'estrena d'avui, l'Agrupació Teatral Avianesa preveu fer bolos i presentar-se a concursos teatrals, en el marc de la Federació de Grups de Teatre Amateur. Amb l'anterior obra, Clau per a dos, de John Chapman i Dave Freeman, l'Agrupació Teatral Avianesa va ser escollida per participar en tres concursos de teatre amateur (Terrassa, Gràcia i Sant Feliu de Codines), en els quals es presenten una mitjana d'una seixantena de companyies.