Els escriptors Rafel Nadal, Najat El Hachmi, Jenn Díaz, Sebastià Alzamora i Roser Caminals són alguns dels que publiquen noves obres al començament de la temporada literària catalana de tardor, en la qual també tindran visibilitat els llibres relacionats amb el moment polític actual o amb Ramon Llull. El curs s'inicia, a més, amb la recuperació d'una obra del barroc de Francesc Fontanella, O he de morir o he d'estimar (Empúries); amb el debut en la novel·la de l'editor Miquel Adam, Torero d'hivern (Edicions de 1984); els contes de Pep Puig, L'amor de la meva vida de moment (L'Altra Editorial), i la presentació del Premi Pin i Soler, Sense fi (Angle editorial), de Salvador Company.

La més puntual és, avui, 31 d'agost, Jenn Díaz, que s'incorpora al catàleg d'Amsterdam amb la seva primera novel·la escrita en català, Mare i filla, després de publicar només en castellà. El 2 de setembre torna a les llibreries Najat El Hachmi amb La filla estrangera (Edicions 62), en la qual narra l'entrada en la vida adulta d'una noia nascuda al Marroc i criada en una ciutat de la Catalunya interior, i és també la jornada en la qual Rafel Nadal donarà a conèixer La maledicció dels Palmisano (Columna), on narra la peripècia de l'últim representant d'una saga familiar trencada per la Primera Guerra Mundial.

Del mes de setembre crida l'atenció, també, l'edició de CaRRoussel (Sembra Llibres), un artefacte literari que neix d'una obra teatral de Josep Maria Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés i Màrius Serra. La segona setmana del mes ocuparà els prestatges el nou títol de Sebastià Alzamora, La malcontenta (Proa), una novel·la de grans passions i rebel·lió femenina, i així que avanci el mes arribarà Luxúria (Columna), de l'igualadí Antoni Dalmau, una història de Catalunya a través dels seus pecats capitals, que continuarà al novembre amb Avarícia.

El dia 7 estava prevista la publicació i comercialització de Pont de cendra (Amsterdam), del cap de llista de la candidatura a les eleccions catalanes de Junts pel Sí, Raül Romeva, però ha estat ajorna-da fins al 28 de setembre per evitar que la seva promoció interfereixi en la campanya electoral per a les eleccions del 27 de setembre i viceversa. La novel·la té com a rerefons la guerra de Bòsnia.