La projecció de la pel·lícula Whiplash (2014), que explica la història d'ascens de la carrera d'un jove i ambiciós bateria de jazz anomenat Andrew Neiman, és la proposta més destacada de la 35a temporada del Cineclub de l'Ateneu a Igualada, que començarà el proper 25 de setembre, divendres. La principal novetat d'enguany és el canvi d'horari de les sessions dels divendres al vespre, que s'han avançat mitja hora per donar resposta a les peticions que fa temps que feien molts dels socis i col·laboradors. Així doncs, a partir d'ara les projeccions començaran a les 10 de la nit i no a dos quarts d'11, tal com era habitual en les últimes temporades.

Oferta àmplia

A més de Whiplash, guanyadora d'un Oscar al millor actor secundari per J. K Simmons, el divendres 9 d'octubre es podrà veure El camí més llarg per tornar a casa (2015), un film de ficció protagonitzat per Borja Espinosa que és el primer llargmetratge del director Sergi Pérez. El 23 d'octubre hi haurà la 23a Mostra Internacional Films de Dones, i el 13 de novembre es projectarà el drama francès Viaje a Sils Maria (2015).

Després del tancament dels cinemes Kursaal -el 16 de gener de l'any passat- a causa de la impossibilitat de fer front a la digitalització de les sales, l'espai impulsat per l'Ateneu igualadí s'ha convertit en l'únic que ofereix programació estable de cinema a la ciutat. Precisament per això, i fins que Igualada no disposi d'un cinema comercial, a les sessions de divendres del Cineclub s'hi continuaran afegint, un cop al mes, les del diumenge a la tarda al Teatre Municipal de l'Ateneu, dirigides a un públic més ampli.