Promocionar la comarca com a escenari de rodatges, sessions de fotografies o qualsevol altre tipus de producte audiovisual. Aquest és el principal objectiu de l'acord al qual han arribat Cerdanya Film Commission i Kerretània Projectes Culturals, dues entitats de la zona que a partir del mes d'octubre començaran a oferir rutes guiades a través de les principals localitzacions disponibles per fer-hi rodatges.

Les rutes es faran un cop al mes -o també sota demanda expressa- i la jove empresa Kerretània Projectes Culturals, liderada per l'historiador local Gerard Cunill, serà l'encarregada de programar-les. Els productors podran accedir a 3 tipus de localitzacions: espais naturals amb bon accés per a produccions, espais urbans i pobles de muntanya i, finalment, localitzacions de patrimoni cultural, artístic i arquitectònic.

La col·laboració és un pas més dins d'un pla que està duent a terme Cerdanya Film Commission amb la intenció de posicionar de manera estratègica els actius audiovisuals de la comarca en l'ideari dels productors. Fins ara ja s'ha realitzat un exhaustiu catàleg de localitzacions i serveis, així com una campanya d'indexació de tots els espais. A més, s'ha fet promoció en festivals, conferències i congressos, i recentment es va organitzar el VI Festival Internacional de Cinema de la Cerdanya.