Un centenar de persones han participat aquest dimarts en la interpretació d'un fragment del muntatge 'Fang i Sang' que es reestrena del 12 de setembre al 4 d'octubre al Teatre La Passió - Olesa de Montserrat. En l'acció hi ha participat els actors protagonistes de l'espectacle. En declaracions a l'ACN, Xavier Puvill, un dels productors de 'Fang i Setge', ha destacat que han organitzat aquesta iniciativa per donar el tret de sortida a la reestrena de l'espectacle. Així mateix, ha significat un homenatge als que van defensar el 1714 la Barcelona assetjada. "És un musical de molt gran format que es va fer per la clausura del Tricentenari i va ser tan gran l'èxit que el tornem a repetir".

Puvill ha indicat que és un musical rigorosament històric i que en aquest moment els conflictes que "hi havia fa 300 anys són d'una actualitat terrible. Fa 300 anys lluitaven per mantenir la llengua, la cultura, els drets i lleis que tenien a través de les constitucions catalanes i avui d'alguna manera el poble català està lluitant pel mateix".

Així mateix, ha apuntat que l'espectacle és bàsicament com el de l'any passat, però "s'han escurçat i polit coses. Hem millorat l'escenografia i l'espectacle ha fet un pas endavant". Ha recordat que el públic independentista sortia encantat, però els que no ho són també perquè veien que era una obra d'un gran rigor històric i no era cap pamflet ni cap cosa de barretina i senyera". Ha assenyalat que l'obra tracta conflictes universals com la llibertat dels pobles.

El compositor del musical és Salvador Brotons; Marc Rosich el dramaturg; Josep Pedrals el lletrista; Marc Angelet n'és el director i Toni Mira el coreògraf. Aquesta és una producció de Excés d'Entusiasme Produccions SL i La Passió d'Olesa.