La família del músic Josep Maria Descarga cedeix el seu fons documental a Manresa

Partitures manuscrites i impreses i material relatiu a la vida musical i cultural de la ciutat es conservarà i es podrà consultar a l'Arxiu Comarcal

02.09.2015 | 00:00
Josep M. Descarga i Obradors (Manresa, 1927-2006). El mestre de cantaires té una extensa biografia musical. Va fer actuacions de renom i va deixar empremta en nombroses formacions, però de forma molt especial a l´Orfeó Manresà, que va dirigir del 1976 al 1987, i a l´Agrupació de Cantaires de Navarcles, a la qual es va dedicar durant els seus últims dotze anys.

Josep Maria Descarga i Obradors (Manresa, 1927-2006), molt vinculat a l'Orfeó Manresà, és considerat un referent del cant coral a la Catalunya Central. La família del músic n'ha cedit el fons documental a l'Ajuntament de Manresa i, així, serà conservat i posat a disposició dels ciutadans a l'Arxiu Comarcal.
El fons abraça una important documentació de l'activitat del músic que inclou partitures manuscrites i impreses, anotacions i arranjaments musicals, impresos i publicacions, així com altre material relatiu a les entitats i a la vida musical i cultural de la Manresa de la segona meitat del segle XX.
Amb aquesta donació, la família del músic manresà manifesta la seva voluntat que aquest fons ingressi a l'Arxiu Comarcal per tal de conservar-lo i fer-lo accessible als investigadors. Per la seva banda, l'Ajuntament de Manresa reconeix el valor històric i cultural d'aquest fons documental. El contrac-te de cessió el van signar la vídua i la filla del músic, Carme Font i Rosa Maria Descarga, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Durant l'acte de signatura, els van acompanyar el regidor de Cultura, Joan Calmet, i el director de l'Arxiu Comarcal, Marc Torras.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema