El Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada ha presentat la programació de tardor i hivern, que inclourà una vintena d'espectacles de teatre, música i dansa, entre els organitzats pel departament municipal de Promoció Cultural, per La Xarxa, i els del cicle Músiques de Butxaca de l'Ateneu Igualadí.

La companyia basca Kulunka s'encarregarà d'encetar la temporada amb André y Dorine el 20 de setembre. Es tracta d'un espectacle que explica amb delicadesa el drama de l'Alzheimer i que ha triomfat en 25 països els últims cinc anys. Es tracta d'un treball de teatre gestual i amb màscares.

D'entre els espectacles destacats també cal fer esment d'El grito en el cielo (3 octubre), de la companyia andalusa La Zaranda, que tracta amb ironia punyent el tema del pas del temps; i l'òpera Madama Butterfly (11 octubre), que inclourà música en directe i el cor Hirosaki del Japó. També hi haurà dues propostes d'intriga: La ratonera (18 d'octubre), d'Agatha Christie, amb un repartiment d'actors catalans; i Idiota (1 de novembre), de Jordi Casanovas, amb Ramon Madaula i Anna Sahun.

Música i teatre s'uneixen a l'espectacle Somriures i llàgrimes (25 d'octubre), mentre que el món dels pallassos es farà present amb Rhum (7 de novembre), a càrrec de Rhum i Cia. Que, que dedica un homenatge al pallasso Joan Montanyès, Monti. La dansa arribarà amb Constelaciones (6 de desembre), basada en l'obra de Joan Miró i interpretada per la companyia Aracaladanza.

La temporada es tancarà el 12 de desembre amb Neus Català, un cel de plom, basada en la vida de la supervivent dels camps d'extermini nazis. L'espectacle, estrenat al Grec, està protagonitzat per l'actriu Mercè Arànega.

Els abonaments, que permeten veure cinc espectacles al preu de 50 euros, es podran adquirir a partir del 9 de setembre, i els primers 30 abonats tindran un descompte per a l'òpera Madama Butterfly. Les entrades, a partir del 13 de setembre.