El cineasta David Victori Blaya (Manresa, 1982) ha tornat a Venècia tres anys després de guanyar-hi un concurs impulsat per Ridley Scott, i ho ha fet amb Zero, un curt de ciència ficció en el qual ha comptat amb el suport de la productora del realitzador britànic.

Victori va guanyar a Venècia el 2012 el primer Festival de Cinema de YouTube, patrocinat per Ridley Scott i Michael Fassbender, amb un projecte titulat Gravity, que després de l'estrena del film d'Alfonso Cuarón, del mateix títol, es va transformar en Zero.

"Ells [els de la productora] s'encarregaven, a instàncies de YouTube, que el resultat final fos de primer nivell. Ha estat meravellós treballar amb ells perquè ha fet que m'exigís el màxim", va explicar el realitzador ahir, el dia en què Zero es va exhibir per primer cop, fora de concurs, en la secció Orizzonti de la 72a edició de la Mostra. El manresà va assegurar que "tornar i presentar-lo en aquest mateix festival és una forma de tancar el cercle". A Zero narra el que passaria si la gravetat desaparegués.