Monistrol de Montserrat ha programat la segona edició del cicle Racons, que oferirà tres actuacions musicals en tres nous espais del nucli urbà. Es tracta de la plaça de l'Església, el carrer de Zamenhoff i la placeta de La Salle, tres indrets emblemàtics del municipi. La selecció "permetrà als monistrolencs tornar a gaudir d'aquells espais que, o bé pel fet d'estar amagats o en un estat de deteriorament per falta de manteniment, estaven d'esquena a la gent", assegura el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Oriol Puig.

Una vetllada amb música íntima, de composició pròpia i interpretada amb el seu contrabaix és la proposta que inaugurarà el cicle d'enguany, aquest de dissabte (19 h) a la plaça de l'Església. El compositor i intèrpret cubà Luis Cojal oferirà melodies fruit de la fusió de la música cubana, la clàssica i el jazz. Inclourà temes del seu darrer treball, Canto a los ancestros.

El duet format per Magalí Sare & Marta Ponts actuarà el dissabte 19 de setembre (21 h) a l'espai del darrer tram del carrer del Doctor Zamenhoff, a tocar de la plaça de la Font Gran. Presentaran el concert titulat Magma musical, en el qual amb el piano i el violoncel presenten temes de composició pròpia, versions pop, cançons populars i estàndards de jazz.

El jazz dels Barcelona Swing Serenaders clourà el cicle el dissabte 26 de setembre (21 h) a la placeta de La Salle. El quartet el formen clarinet, trombó i vocal, guitarra i contrabaix.