"Un metge vol curar, nosaltres, emocionar"

El director David Victori explica des de Venècia com ha viscut l'estrena de "Zero", acompanyat del compositor Miquel Coll El curt, que participarà en la secció oficial de Sitges, es veurà també a Manresa, als Multicinemes Bages Centre

12.09.2015 | 00:00

"Un metge vol curar, i nosaltres volem emocionar. I hem complert l'objectiu", van ser les paraules que el director manresà David Victori Blaya (Manresa, 1982) va adreçar al seu infatigable company de carrera, el compositor també manresà Miquel Coll, després de l'estrena de Zero, el curt que ahir va presentar, fora de concurs, a la Mostra de Venècia. Zero va agradar. I va emocionar. I és que suma ingredients per aconseguir-ho: una història familiar de pèrdua emmarcada en un món on, incomprensiblement, falla la gravetat. Tan difícilment senzill com això. Amb una atmosfera inquietant, una elegant espectacularitat i una intensa música que embolcalla paisatges i personatges, Zero es mira amb el desassossec que implicaria l'espera, a càmera lenta, d'un cop de puny a l'estómac. Són 29 minuts de cinema. Ni curt ni llarg. Tancat, però obert.
Fa 3 anys, Victori va guanyar el concurs YourFilm Festival. I Zero, que ha escrit i dirigit, és el resultat d'un projecte produït per Michael Fassbender i Ridley Scott a través de Scott Free Films. Tornar a Venècia, explicava ahir des de la ciutat dels canals, "m'ha impactat. Estava convençut que em trobaria una Venècia que canviava a cada festival... i no. Veure els mateixos espais, l'hotel on ens van allotjar als finalistes del concurs, el bar on vam celebrar amb la família i Fassbender el premi... Llavors no sabia fins a quin punt Venècia esdevindria important per a mi". Ahir, en la projecció en la secció Orizzonti, però, Victori no va sentir el pes de la responsabilitat. Era "il·lusió". Zero és, subratllava, "un regal per donar les gràcies a tothom qui m'ha ajudat a arribar fins aquí". Sense encara data fixada, però amb el compromís de fer-ho, Zero s'estrenarà a Manresa, als Multicinemes Bages Centre, en una sessió amb la projecció, també, dels anteriors curts del director manresà, Reacción i La culpa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema