Avui s'obre el període d'inscripció per participar en el nou programa d'Aules de Cultura i Tallers d'Art per a persones adultes impulsat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa. De setembre a gener s'ofereixen 53 propostes (27 Aules de Cultura i 26 Tallers d'Art). Des d'aprendre a llegir documents antics (paleografia), fins a dibuix i pintura, monòlegs, tai-txi, biodansa...

En la presentació, que es va fer ahir, el regidor de Cultura, Joan Calmet, va donar a conèixer una revista editada per l'Ajuntament que recull aquestes propostes, així com l'oferta de lleure que ofereix la ciutat i que inclou cursos, tallers i activitats per al curs acadèmic 2015-2016 en els àmbits d'esports, CamiNAT, Gent Gran, FormaTIC, ensenyaments artístics de l'Escola d'Art, el Conservatori de Música de Manresa, Casa de la Música, Aula d'Arts Escèniques del Kursaal i les activitats socioculturals de l'Ateneu les Bases. La revista, de la qual se n'han imprès 12.000 exemplars, s'ha fet arribar a alumnat, entitats culturals, als centres públics i concertats d'infantil, primària i secundària de Manresa, altres centres d'ensenyament, a les biblioteques de la Catalunya Central, als equipaments de Manresa i punts d'informació municipals. També s'han distribuït a llibreries, forns de pa i altres establiments comercials i de restauració.

L'acte de presentació va tenir la presència d'algunes de les entitats de la ciutat que ofereixen les propostes culturals i artístiques per als propers mesos, com Jordi Simon i Isabel Acera (Coaching C7); David Ribera (La Vinyeta); Neus Vinyals (L'Era); Dolors Mas (Cercle Artístic de Manresa); Àngels Giralt i Josep Ballonga (Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa); i Antoni Fernández (Centre d'Estudis del Bages). De les 27 Aules de Cultura, 9 són novetat; i dels 26 Tallers d'Art, n'hi ha 4. Les activitats es fan bàsicament als equipaments municipals i a les seus de les entitats organitzadores.

A banda del centre cívic Selves i Carner i el Casal de les Escodines, els interessats a participar-hi es poden adreçar a a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. al telèfon 010; plaça Major, 1. De dilluns a dijous, de 8.30 a 18 h, i divendres, de 8.30 a 15 h; o a la web www.manresa.cat.