Maridar microteatre amb gastronomia. Aquesta és la proposta que posaran sobre la taula, la nit del 30 de setembre (dimecres que ve, 21 h) Jordi Ruiz, responsable del restaurant del Kursaal, i el coordinador artístic del projecte, Albert Ruiz, actor i cap de sala del teatre del Passeig. Serà l'estrena d'aquest format, amb tres obres, tres plats i tres vins.

Feia mesos que Albert Ruiz (nominat l'any passat als Butaca com a millor actor d'espectacles musicals per l'opereta bufa La gran duquessa de Gerolstein, que aspirava també al premi de millor musical) portava de cap organitzar "una petita nit de microteatre". I la sortida al projecte ha estat "convertir" el restaurant "en un petit teatre" durant un sopar. Serà una mena de prova pilot que, si funciona, vol tenir continuïtat. L'aforament és per a 40 comensals i, de moment, ja n'han omplert la meitat. Hi col·labora el celler Rovellats.

Els tres muntatges, amb to de comèdia i escrits en aquest format, tindran una durada de 15 a 20 minuts cadascun. Són espectacles "reconeguts, que han fet temporada a Barcelona, i amb actors i actrius de primera fila", explica el coordinador artístic. La nit començarà amb l'obra Random Meeting Technologies, de Bárbara Becker, amb Ailin Migliora i Sergi Gibert, la més "realista" de la tríada, que es maridarà amb un Blanc de Primavera Rovellats i amanida tèbia de rovellons i pernil ibèric; la segona, "teatre surrealista", serà la comèdia Sor Presa, de Marta Santandreu, interpretada per ella mateixa i Meritxell Calvo, sota la direcció de Denise Duncan (Pulpe Teatro); amb Sor Presa, el vi serà un Merlot Rosat, i timbal de brandada amb coulis d'albergínia; i, finalment, la nit acabarà amb l'0bra WK, de la companyia GrotesKa teatre, amb les actrius Cristina Arenas i Andrea Martínez: teatre de l'absurd, contemporani, maridat amb Bru de Tardor i tallata de vedella a la mostassa. El cava i el pastís, per als aplaudiments.

Albert Ruiz i Jordi Ruiz, ahir al restaurant, a la paret on se situarà l'escenari. El preu de l'entrada al maridatge (3 obres, 3 plats, 3 vins) és de 25 euros anticipada; 29, la mateixa nit. Entrades a: www.kursaal.cat o 93 872 36 36.